Újabb igazolás, tapasztalt támadót szerződtetett a DVTK

Megosztás

A Nigériában született, de 14 éve már Európában játszó Bright Edomwonyi a klub legújabb fogása, amivel a támadósorunkat erősítettük meg.

Ismét egy új játékossal erősödtünk. 14 éve Európában futballozó 28 esztendős tapasztalt nigériai támadót igazolt a DVTK. Bright Edomwonyi szülőhazájában ismerkedett meg a labdarúgással, de nagyon korán, 15 évesen Belgiumba igazolt, majd a Red Bull Salzburg akadémiája következett, és felnőtt pályafutása nagy részét is Ausztriában töltötte (130 bajnokin lépett pályára az osztrák Bundesligában). Diósgyőrbe a szlovén első osztályú FC Koper csapatától érkezik – írja a Dvtk.eu.

– Örülök, hogy itt lehetek, remélem, hogy jó szezonunk lesz együtt, komoly célokért akarok küzdeni – nyilatkozta Bright Edomwonyi – Rövid időn belül nemzetközi kupában szeretnék játszani a Diósgyőrrel. Lépésről lépésre, sok munkával egyre magasabb és magasabb szintre juthatunk. Ahogy látom, a feltételek adottak, csodálatos a stadion és az edzőpályák is. Várom már a közös munkát!

Bright Edomwonyi 1994-ben született Benin Cityben, itt ismerkedett meg a labdarúgással, de nagyon korán, 15 évesen Belgiumba igazolt, majd 18 évesen az osztrák Red Bull Salzburg akadémiája következett, ahol az ottani szokásoknak megfelelően először a második csapatban (FC Liefering) bontogatta szárnyait, majd kölcsönben az FC Wacker Innsbruck és a TSV Hartberg csapataiban játszott, míg le nem igazolta a Sturm Graz.

Itt két évet töltött el, majd a török élvonalbeli Çaykur Rizespor vásárolta meg a játékjogát. 2018-ban visszatért Ausztriába, először korábbi csapata, a Sturm Graz vette kölcsön, majd az Austria Wienhez igazolt, de egy fél évet játszott a görög élvonalbeli Atromitos Athenban is kölcsönben. Diósgyőrbe a szlovén élvonalbeli FC Koper csapatától érkezik. Az előző esztendőben a szintén idén nyáron érkező Rudi Požeg Vancaš csapattársa volt, 26 mérkőzésen lépett pályára és 9 gólt szerzett. A játékos már aláírta szerződését, így elméleti akadálya nincs, hogy hivatalosan is csatlakozzon csapatunkhoz.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek